OAPEC: Σωστή η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
OAPEC: Σωστή η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
"Σωστή" η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δηλώνει ο γ.γ. του Οργανισμού Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OAPEC) δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου είναι σωστή και λήφθηκε την κατάλληλη στιγμή.

Η απόφαση έλαβε υπόψη την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας και είναι σύμφωνη με την επιτυχή προσέγγιση που ακολούθησε ο ΟΠΕΚ+ για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανισορροπίες στην αγορά πετρελαίου, ειδικά από την πλευρά της ζήτησης και την πλευρά της προσφοράς, πρόσθεσε ο γραμματέας του OAPEC 'Αλι μπιν Σαμπτ σε ανακοίνωση.

Το πετρέλαιο έχει διαγράψει περίπου τα μισά από τα κέρδη του Οκτωβρίου αυτή την εβδομάδα «χάρη στην αρνητική μετατόπιση της πολιτικής και των οικονομικών προοπτικών που μειώνουν τις προσδοκίες της ζήτησης, αλλά με τον OPEC+ να σοβαρεύει τα πράγματα με μέτρα πολιτικής στήριξης των τιμών αυτόν τον μήνα, η υποστήριξη από τα υψηλά επίπεδα των 70 δολαρίων έως στα χαμηλά των 80 δολαρίων λογικά θα διατηρηθεί στο εγγύς μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider